g37128h_Yoyo'sklein

Nieuwe stamgroepleider bij de Yojo’s

Hoi allemaal,

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Eva Ritzer en ik ben 24 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Eindhoven, maar sinds een halfjaar woon ik samen met mijn vriend in Moergestel. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn vriend en/of vriendinnen leuke dingen te doen. Ik hou van feestjes en reizen!

In februari dit jaar ben ik afgestudeerd aan de PABO in Veghel. Vorig schooljaar heb ik gewerkt op basisschool de Startbaan, daar had ik vanaf begin maart mijn eigen instroomgroep.

Dit schooljaar was ik werkzaam op jenaplanschool de Driestam. Hier had ik geen eigen groep, maar was ik een soort vliegende keep. Ik stond dagelijks in een andere groep, variërend tussen groep 1 en groep 8. Ik merk dat mijn hart bij het jenaplanonderwijs ligt en kijk er dan ook erg naar uit om stamgroepleider te worden van de Yojo’s.

Vanaf jongs af aan heb ik altijd al leerkracht willen worden. Ik vind het super dat ik een steentje bij mag dragen aan de ontwikkeling van de kinderen, op zowel didactisch als sociaal-emotioneel vlak.

Ik ga er samen met de Yojo’s een leerzaam en leuk halfjaar van maken!

Groetjes Eva

Leren programmeren

We leerden om een game te maken. Als begin- lesje gingen we een doolhof maken. Dat was erg leuk om te doen!De site heette scratch. Daarmee kan je niet alleen een doolhof maken maar ook heel veel andere games of spelletjes en je kan ook zelf spelletjes maken/verzinnen. Zoals schietspelletjes en ook nog anderen dingen. Het is best wel makkelijk als je het begrijpt. Daarom hadden ze voor ons een boekje gemaakt waar de volgorde in stond waardoor het iets makkelijker werd. Als je zelf ook wil programmeren ga dan www.scratch.nl.   Groetjes Wouter en Femke

Rondleiding in het Pullman-Hotel

Wij zijn hier afgelopen dinsdag naartoe gegaan met de Yojo’s. Wij kregen een rondleiding van de vader van Jochem in de keuken. Daar is hij de chef. Daarna kregen we nog een rondleiding door de rest van het hotel! Zoals het zwembad, sauna en fitnessruimte.Op het einde kregen we een buffet met lekkere dingen!
Veel weetjes hebben we nu geleerd zoals: er zijn 320 kamers, 18 vergaderruimtes en dat er 170 werknemers werken. We moesten met de hele klas met de fiets er naartoe en we hebben veel geleerd. De duurste kamer was €525,00! Die hebben wij ook gezien! Ook zijn er beroemde mensen in het hotel geweest zoals: Arjen Robben en de voetbalclub Bayern München.
Superlief van de papa van Jochem dat we dit mee mochten maken! Nogmaals dankjewel namens ons allemaal!
Groetjes van Faylinn & Jochem van de Yojo’s

Tablets

 

Dit was natuurlijk één grote happening voor zowel de kinderen als de leerkrachten Knipogen
We zijn samen aan het ontdekken en leren hoe alles werkt en wat we er allemaal mee kunnen. De leerkrachten krijgen zelf ook begeleiding om te leren werken met Snappet zodat wij uiteindelijk ook weten wat alle mogelijkheden zijn die Snappet te bieden heeft.
Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen.
Onze bovenbouwleerlingen werken met snappet aan spelling en rekenen. Ook zijn hier plustaken aanwezig die ervoor zorgen dat ieder kind op eigen niveau aan het werk is. Wij als leerkrachten kunnen ieder kind precies volgen en zien dus in één oogopslag hoe ze de stof verwerken, wat ze beheersen en waar ze nog hulp bij nodig hebben.
Een school in ontwikkeling…de kinderen zijn enthousiast, wij als stamgroepleiders zijn enthousiast…wat willen we nog meer!

tabletssnappet002

Beste allemaal,

 

Eventjes voorstellen. Ik ben Michou van Iersel en loop vanaf 27 september stage bij Yvonne en Jolien, de Yojo’s. Ik studeer aan de PABO in Helmond, Hogeschool de Kempel. Ik ben 21 jaar en woon in Eindhoven, bij mijn ouders thuis. Naast mijn studie heb ik nog een hele leuke weekendbaan en mijn vrije tijd besteed ik graag aan sporten en optrekken met vrienden en vriendinnen.

 

Het komende jaar zal ik op basisschool Hanevoet stage blijven lopen. Het eerste half jaar is dat in de bovenbouw en het tweede half jaar is dat bij de kleuters. Ik zal elke dinsdag aanwezig zijn op de basisschool en twee keer in het halve jaar een hele week. Het is de bedoeling dat wij (als stagiaires) uiteindelijk hele dagdelen gaan draaien. Ik heb ontzettend veel plezier in de studie en heb het tot nu toe heel erg naar mijn zin op deze school en ook vooral in de klas waar ik stage loop. Ik heb nog helemaal geen ervaring met het Jenaplan onderwijs en vind dit daarom ook super om mee te maken, een erg leerzame ervaring!

 

Ik kijk met heel veel enthousiasme uit naar het komende jaarJ.

 

Heel veel groetjes van Michou!

michou