Microbit

Wij (Bram, Ibe, Milan en Koen) zijn bezig geweest met microbits. Dat zijn kleine chips die je met een site kan programmeren. Met lichtjes kan je woorden en figuren maken en dat hebben we dan ook gedaan. Je kunt er super veel figuren mee maken. En je kan er ook bijvoorbeeld steen papier schaar mee maken. En dat hebben we ook gedaan. We kunnen ook een liefdes meter maken. Dat hebben we nog niet gedaan. Er zijn ook andere projecten zoals coin flipper.

Groetjes Bram, Ibe, Milan en Koen.

Even voorstellen

Hoi allemaal! Ik ben Suzan van Wanrooij, 41 jaar en trotse moeder van 2 kinderen (thomas 6 jaar) en Kate (3 jaar). In mijn vrije tijd geef ik turntraining. Daarnaast lees ik graag en veel.

Ik werk  sinds 1999 op Hanevoet. De eerste paar jaren in een 7/8 groep. Daarna groep 4/5, groep 4, een aantal jaren groep 8, groep 3/4/5 en nu weer terug in de bovenbouw: groep 6/7/8. Kinderen van alle leeftijden hebben zijn charmes, maar mijn hart ligt in de bovenbouw. Vooral de gesprekken die je met kinderen kunt voeren (want ze weten al heel veel) en de lol die je kunt hebben met kinderen (want ze zijn nog heel klein) is ontzettend leuk!

In de afgelopen 18 jaar is er veel veranderd op Hanevoet. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het gebruik van computers: Van een paar computers in de hele school, naar een computer in elke klas, computereilanden op de gang, laptops, digiborden, smartborden en nu natuurlijk nu het werken op de tablet. Het feit dat Hanevoet steeds in ontwikkeling blijft vind ik erg leuk. Ik heb ook niet de behoefte gehad om eens ergens anders te gaan kijken.

De afgelopen jaren hebben erg in het teken van Jenaplan gestaan, met als grootste omslag het werken in de driejarige stamgroep. Dat is echt iets waar we als school ontzettend trots op mogen zijn. Wat kinderen allemaal leren (naast de ‘gewone’ vakken) is van grote waarde! Onze kinderen vinden dit al zo vanzelfsprekend, dat ze er soms weleens van opkijken als nieuwe leerlingen bij ons op school vertellen hoe het op hun oude, reguliere basisschool eraan toeging. De omgekeerde wereld dus!

Zo, nu weten jullie wat meer over mij en over mijn tijd op Hanevoet. Ik geef de pen graag door aan mijn collega Joop.

 

Groetjes Suzan

Leon en Louis.

Ik ben Koen. Ik schrijf dit om dat wij twee nieuwe kinderen in de klas hebben. Ze heten Louis en Leon maar dat zijn Franse kinderen dus moeten wij ze helpen met rekenen. Bijvoorbeeld bij verhaaltjessommen en natuurlijk bij spelling en taal. We proberen ze Nederlands te leren bij het buiten spelen zijn ze super sportief. Ze kunnen heel goed voetballen en bang zijn ze niet voor grotere kinderen. Ze doen het supergoed!!!!

Groetjes Koen van de dappere dodo`s 2.0

De Dappere Dodo’s zijn deze week begonnen met het tijdvak van de industriële revolutie. Daarbij hebben ze al ontzettend veel geleerd: Van hardwerk tot het werk met stoommachines, maar ook de eerste stoomtrein, het werken in fabrieken en het leven van arbeiders.
Alles wat ze bij een les leren, wordt na de les in een mindmap gezet. En elke les wordt deze mindmap aangevuld. Zo kunnen ze aan het einde van het project heel goed zien hoeveel ze geleerd hebben!

industrie