Spilcentrum Oldengaarde – Little Jungle

Vanaf augustus 2012, vormen wij samen met kinderopvang Little Jungle, Spilcentrum Hanevoet.

 

littlejungle

Mamma Zebra, onze locatie van Little Jungle, biedt Voor- en Vroegschoolse Educatie en Buitenschoolse Opvang.

Buitenschoolse Opvang

Mamma Zebra biedt voor en na school én in de vakantieperiodes, een vaste opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De school heeft met Spilpartner Little Jungle een contract voor de opvang van kinderen op het terrein van de school.

Op school ligt informatiemateriaal van Little Jungle. U kunt voor meer informatie ook gaan naar www.littlejungle.nl.

Voor –en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie?

Mamma Zebra biedt Peuterwerk (per dagdeel) en Peuterwerk XL (van 8.30 uur tot 14.45 uur).

Lees meer over VVE

Lente

Het zonnetje begint langzaam weer te schijnen en de bloemetjes komen ook weer tevoorschijn. Daarom staat het thema ‘Lente’ van 3 tot en met 27 april centraal binnen Kindercentrum Mamma Zebra.

Onderstaand een greep uit de activiteiten:

Voorleesverhaal: Karel in de Lente
Karel is een nieuwsgierige peuter die de omgeving verkent. Het is lente en Karel gaat naar buiten, ziet de bloesems, voelt de warmte van de zon, hoort de jonge vogeltjes tjilpen, kijkt toe als papa het gras maait, helpt mama bij het planten en speelt met zijn vriendinnetje Kaatje

Knutselactiviteit:
Van klei hebben we een vogelnestje gemaakt. Daarbij hebben we spulletjes uit de natuur verzameld en voor de vogels een warm nestje gemaakt.

foto vogelnestjes_

Lente

Afgelopen weken is het bij de peuters van mama Zebra ook lente geworden.We hebben  bloemen op het raam gemaakt, kuikentjes uit een eitje zien komen en lammetjes nagedaan.Ook hebben we iets heel bijzonders gezien; de jonge hondjes van Xandra. Ze waren nog maar 3 weken oud en ze konden heel hard piepen.

Er was ook iemand die het wel handig had gevonden als de puppies een luier hadden want ze plaste zomaar op de grond!Na heel druk met ons gespeeld en geknuffeld te hebben moesten de puppies weer gaan slapen in hun nestje.

We hebben een slaapliedje gezongen en de puppies waren helemaal stil. Sssttttt……. 

Wist u dat de Bibliotheek in Eindhoven veel dingen organiseert:

Het voorjaar staat voor de deur: tijd om een boomhut te bouwen!

Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je ng nooit gezien. En….er zijn al 91 verdiepingen!Kom snel naar de Bibliotheek…waanzinnig veel leesplezier!

GRATIS BOEKSTARTKOFFERTJE VOOR BABY’S

Voorlezen is leuk, én belangrijk! Tijdens het voorlezen hoort je kindje veel taal, en leert het veel woordjes. Ook zal je kindje beter en sneller leren praten. Elke dag voorlezen is daarom heel goed, je kunt er dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen.
Ook baby’s houden van boeken! Dus pak een leuk babyboekje, en maak er samen met je kindje een fijn moment van… Je zult zien; baby’s kunnen veel meer dan je waarschijnlijk denkt.

Op het kindercentrum liggen waardebonnen waarmee je voor je baby een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek afsluit, én je ook nog eens een gratis boekstartkoffertje ontvangt. Daarin zitten twee leuke babyboekjes, een cd, en informatie voor ouders. Op iedere locatie is een medewerker opgeleid tot voorleescoach, zij kunnen u meer informatie geven. Dus heeft u vragen, stel ze aan: Linda (MZ)

afbeelding waanzinnige boomhut

Thema Hatjoe

Bezoek Consultatiebureau.

Afgelopen vrijdag hebben wij met een aantal peuters een bezoek gebracht aan het Consultatiebureau aan de Mendelssohnlaan. Met de grote bolderkar zijn we er naartoe gewandeld.

De kinderen mochten de poppen wegen en prikjes geven. Ook werden de nodige pleisters geplakt en zalfjes gesmeerd.

We mochten door een speciale bril kijken en onszelf wegen en meten.

Wat was het ontzettend leuk en leerzaam!

Ik en mijn Familie

Momenteel werken we bij de dagopvang en peuteropvang aan het thema ik en mijn familie. Hierbij staat de familie en het huis waarin de kinderen wonen centraal.

Kinderen nemen een foto mee van hun eigenhuis. Er worden huizen gemaakt en in deze koude dagen brand de kachel en rond om de kachel worden er liedjes gezongen zoals in Holland staat in huis. En natuurlijk letten we erop dat we onze vingers niet verbranden.

Coördinator

 U kunt altijd met vragen komen bij de coördinator. Haar mailadres is astridpols@littlejungle.nl

Het Team Mamma Zebra wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018

ik en mijn familie

Even voorstellen

Mijn naam is Lieke en ik ben geboren op 14-02-1994.
Ik woon in Eindhoven, Samen met mijn vriend.
De opleiding SPW 3 heb ik gevolgd aan het Summa College Eindhoven en in 2015 heb ik mijn diploma behaald. Daarbij heb ik aantal stages gedaan waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met kinderen uit alle doelgroepen, zoals baby, peuter en BSO.

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vriendinnen, gezellig shoppen, een terrasje pakken of festivals bezoeken.

Ik kom gezellig bij Mamma Zebra werken. Daar heb ik erg veel zin in!
Het is mijn belangrijkste streven om de kinderen een vertrouwd en veilig gevoel te geven waardoor ze met veel plezier bij ons komen spelen!

Mocht u nog vragen hebben ben ik bereid om die te beantwoorden!

 

Groetjes Lieke

lieke

Ook bij mamma Zebra heeft Sinterklaas centraal gestaan.

Op de kinderopvang hebben we ook sinterklaas gevierd. We hebben sinterklaas een prachtige baard gegeven die we goed gekamd hebben en in de krul hebben gezet.

Op de VVE groep vonden de kinderen twee hele leuke pietenpakjes in hun schoen. ”hoe schatig” volgens Lizzy. En die is natuurlijk voor Elijah!. Na een verkleedpartijtje zijn we naar de Leeuwen gegaan om samen het sinterklaasjournaal te kijken. Melody: en er was een pietje aan het huilen, je weet wel juf, die witte, want die wou naar ze mama, en die heet zielepiet. Ze mamma heet Olivia.

Tot slot hebben de kinderen nog wat pepernoten voor in de zak en wat wortels voor Americo gemaakt.

Afgelopen weken hebben wij ook met het thema griezelen gewerkt op de peuteropvang en kinderdagverblijf.

IMG-20171013-WA0003_resized (2)

Op stap met Little Jungle

IMG_9827Regelmatig maken we uitstapjes met de kinderen. Met de ‘Op stap met Little Jungle’ hesjes zijn de kinderen herkenbaar, én het ziet er ook nog eens leuk uit.

Gisteren gingen we met de peuters naar de eenden, uiteraard met brood. We zagen ook een hoop ganzen, met kleintjes. De kinderen hebben echt genoten!