Het laatste bericht van dit jaar!

We kunnen terugblikken op een schooljaar waarin veel is gebeurd.

Een paar hoogtepunten zijn natuurlijk de ontmoetingsdagen in Waalre, ons eigen Sinterklaasjournaal, de mooie natuur-excursies van de middenbouw, een echte ambulance op school (zonder zieke of gewonde gelukkig!), spectaculaire Pietengym, een bezoek van de 8e jaars aan ASML, een pak echte sneeuw, Mariokart voor de middenbouw in de gymzaal, de technieklessen in het gloednieuwe technieklokaal en de realisatie van de speelstraat en de natuurbelevingstuin.

Dat is natuurlijk lang niet alles want daarvoor is de Hanesmoesjes niet groot genoeg.

Deze week namen wij afscheid van 23 fantastische jonge mensen die helemaal klaar zijn voor het voortgezet onderwijs.

Wat zijn zij gegroeid in de afgelopen 8 jaar en wat fijn dat wij daar een bijdrage aan hebben mogen leveren!

Allemaal heel veel succes straks op jullie nieuwe school!

Rest mij nog alle ouders en kinderen een hele fijne, zonnige, ontspannen zomervakantie toe te wensen!

Op 20 augustus gaan de deuren van Hanevoet weer open.

a92120919e1ef4b58acc6705a1cd7f62

Speelstraat

Na de meivakantie mochten wij de speelstraat echt gaan gebruiken en ook de natuurbelevingstuin is af! Wat is het mooi geworden! Sommige net aangeplante boompjes zijn nog afgezet omdat ze nog klein en kwetsbaar zijn. Het groeit allemaal goed, mede dankzij de goede bewatering waar Jos voor zorgt. Nu nog het buitenpodium/Atelier. Dit komt naast de Pannakooi. Hiermee kunnen wij nog meer buitenlessen en activiteiten organiseren en bij mooi weer de weeksluitingen en vieringen buiten doen.

In deze tijd worden de kinderen van de leerjaren 3 t/m 7 getoetst op de gebieden rekenen, spelling, begrijpend- en technisch lezen. De onderbouw toetst de kinderen niet. Daar hanteren we een observatiesysteem, KIJK, waarmee we de kinderen in hun ontwikkeling goed kunnen volgen. De schoolverlaters hebben hun laatste basisschooltoets, de IEP, vlak voor de meivakantie gehad. Sinds 2 jaar is deze eindtoets er om te kijken of de adviezen van de stamgroepleiders kloppen. Dit jaar was er geen verrassing bij. Alle kinderen hadden gescoord op de IEP zoals ze ook het advies voor het voortgezet onderwijs hebben gekregen. Pluim voor de bovenbouw collega’s dus.

Zij hebben heel goed zicht op de ontwikkeling van de kinderen!

Nieuws van het hoofdkwartier

Deze lange perioden tussen carnaval- en meivakantie sluiten we af met een feestelijke, oranje dag. Eerst een gezellig zeer compleet ontbijt in de groep, dan samen de koningsspelen dans doen en vervolgens sportief aan de slag. Om 14.00 uur kan dan de meivakantie beginnen.

Vorige week hebben de 8e jaars hard hun best gedaan op de IEP eindtoets. Na de tweede ochtend heeft een groep ouders gezorgd voor een zeer luxe lunch waar alle kinderen van gesmuld hebben. Dank je wel papa’s en mama’s!

De 6e jaars hebben onder leiding van Janne gewerkt aan een bijzonder kunstproject. Zij hebben portretten gemaakt in de stijl van Picasso. Deze worden samengevoegd in een totaal kunstwerk. Dit kunstwerk zal te zien zijn in een echte openbare tentoonstelling “kinderen van hier” die georganiseerd is in samenwerking met het Eindhoven Museum, de familie Van Abbe,  enkele Eindhovense beeldhouwers en 10 scholen. De expositie is in het stadhuis van 22 t/m 29 mei.

De weken na de meivakantie zullen onder andere staan in het teken van het vormgeven van de stamgroepen voor komend schooljaar.

Zoals altijd zullen wij ons hier met grote zorgvuldigheid over buigen.

We houden rekening met broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, verhouding meisjes en jongens en verdeling over de leerjaren in een groep. Verder kijken we terug naar de ervaringen van de afgelopen jaren. In de lesvrije week, half juni zullen de puntjes op de i worden gezet.

In de week erna kunt u de nieuwe groepsindeling met de aan iedere groep gekoppelde stamgroepleiders verwachten.

Nieuws van het hoofdkwartier

Ons nieuwe natuurlijke speelplein wordt steeds mooier! De speelstraat is bijna af. Volgende stap is de natuurbelevingstuin en als laatste komt het buitenpodium/atelier. Voor de zomervakantie moet alles klaar zijn.

Hiernaast een nieuwe impressie van het werkproces.

Het thema lente is afgesloten. Iedere bouw is nu weer met een eigen thema bezig. In het team zijn we al aan het denken over het nieuwe schooljaar.Welke zaken moeten worden aangepakt, wat kan (nog) beter en waar kunnen we dingen anders doen? De oudertevredenheidslijst waarvan u vorige week de inlog heeft ontvangen via de e-mail kan daar zeker bij helpen. Vult u hem nog even in?

Over 2 weken is het alweer mei vakantie. Daarna gaan wij ook weer aan de slag met het verdelen van de nieuwe midden- en bovenbouw kinderen (nu leerjaar 2 en 5) over de groepen.

Direct na de meivakantie ontvangt u via Isy-school hier ook meer informatie over.

Expositie

Onze school is gevraagd om mee te doen aan de expositie “Kinderen van Hier” in samenwerking met het Eindhoven Museum, de familie Van Abbe,  enkele Eindhovense beeldhouwers en 10 scholen.

Groep 6 gaat hier aan meedoen . We zijn begonnen aan zelfportretten in Picasso-stijl.

Mijn portret is, ter inspiratie, gemaakt door de kinderen samen….

De expositie wordt gehouden in het stadhuis van 22 mei t/m 29 juni

De groep die mee heeft gedaan krijgt een officiële uitnodiging. Ouders en overige klassen kunnen altijd op doordeweekse dagen van 8 tot 17.00 u in het stadhuis binnenlopen.

Groeten van een enthousiaste groep 6 en Janne de Haan

Nationale pannenkoekdag 2018

Op 16 maart zijn wij met groep 8 naar het verzorgingstehuis Gagelbosch geweest om daar pannenkoeken te bakken. Eerst gingen we de tafels dekken, de zaal mooi maken en ballonnen ophangen. Daarna gingen we naar de speeltuin in de buurt, omdat we heel snel klaar waren met het opdekken.

Ook was er een jarige, Iris, waar we voor hadden gezongen.

Voor het bakken werd het eerst uitgelegd en zes kinderen begonnen met pannenkoeken te bakken. Natuurlijk was er ook beleg voor op de pannenkoeken, de mensen konen zelf kiezen wat ze er op wilden. Ze konden kiezen uit spek, warme kersen, ui en appel. Natuurlijk was er ook gewoon poedersuiker en stroop. Dat stond al klaar op de tafels.

Als voorgerecht was er tomaten/groenten soep, als hoofdgerecht waren er pannenkoeken , en als dessert was er een lekker Sunday ijsje.

We vonden het super leuk om voor de bewoners van Gagelbosch pannenkoeken te bakken… en natuurlijk ook om ze zelf te eten.

Nieuws van het hoofdkwartier

Deze week zijn er veel bijzondere activiteiten op school. Het is verkeersweek en ook de week van het geld. Aan de verkeersweek doet de hele school mee. Er worden fietsen gekeurd, geleerd over verkeersborden, een parcours gereden op het schoolplein en gepraat over veiligheid op de weg.

De week van het geld is voor de bovenbouw. Zij leren wat dagelijkse handelingen kosten, waarom sparen slim is, hoe je om moet gaan met een bankpas en dat geld ook minder of meer waard kan worden.

Hiervoor kwamen medewerkers van de RABO bank op school die op een leuke, interactieve manier met de kinderen aan het werk zijn geweest.

Vrijdagochtend gaan de 8e jaars naar zorgcentrum Gagelbosch voor de nationale pannenkoekendag. Zij gaan samen met ouders en stamgroepleiders pannenkoeken bakken. Dit onder leiding van de koks. Samen met de bewoners wordt er daarna gesmuld van de pannenkoeken.

Nieuws van het hoofdkwartier

Nadat het thema dieren in de winter al is afgesloten kwam de winter pas echt. Misschien zijn er zelfs kinderen gaan schaatsen op natuurijs, want dat kon deze week. Toch denken we al stiekem een beetje aan de lente. Het is tenslotte al maart. In deze periode wordt er op school veel geleerd. Bijna alle ouders zijn vorige week op gesprek geweest op school. Zij hebben kunnen horen wat goed gaat en waar zoon/dochter nog wat meer aandacht aan gaat besteden de komende tijd.

Ouders kunnen daar nog veel meer over leren tijdens onze open dag op 16 maart. Uw eigen kind gaat u dan rondleiden in de groep en in de school. Daar gaat u zelf ervaren voor welke uitdagingen de kinderen dagelijks staan.

Ook kunt u kennismaken met leden van de medezeggeschapsraad, van de ouderraad, met onze nieuwe contactpersoon van Wij-Eindhoven, Margreet en met Laila van Lumens die ouders ondersteunt bij de opvoeding.

Nadrukkelijk zijn ook ouders welkom die nog op zoek zijn naar een school, kinder- op peuteropvang. Zij zullen worden rondgeleid door een aantal stamgroepleiders.

Deze week heeft u de uitnodiging al ontvangen. Zet het in de agenda!

IMG_1766

Insectenhotel

Woensdag de 21ste februari  zijn een paar kinderen van de bovenbouw  naar een elektriciteit hokje geweest,  wat eerst wit met graffiti was,  en zij kregen de taak om er een insectenhotel van te maken.

Voordat de kinderen er kwamen was het hokje al groen geverfd met hout er tegen aan. Er waren kleine openingen in het hout en hier werd gaas over werd gedaan en daar deden we de natuurlijke materialen in zoals:

Mos, dennenappels, takken, bloempot scherven, grote stenen, blaadjes, zaagsel en touw. Terwijl we bezig waren kwamen medewerkers van het ED foto’s maken en een stukje schijven. Later die ochtend kwam ook studio 040 langs om te filmen en te interviewen. Met het filmpje van studio 040 zijn we ook op de tv geweest!

We vonden het heel erg leuk om te doen en zijn nieuwsgierig welke insecten er zullen komen wonen.

Demi & Lise

 

 

Klik op het plaatje om het verslag van studio 040 te bekijken.InsectenHotel

Nieuws van het hoofdkwartier

In de eerste weken van 2018 is er al veel gebeurd! Het technieklokaal is nu echt in gebruik genomen. Alle kinderen hebben hier al een keer gewerkt met de vele mogelijkheden die het lokaal biedt.

Het is worstelen met de mogelijkheden voor begeleiding dus we zijn zeker nog steeds blij met vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, buurmannen- en vrouwen die af en toe de kinderen willen helpen bij de activiteiten. Een groepje van enthousiaste vrijwilligers zou ervoor kunnen zorgen dat de kinderen vaker met techniek aan de slag kunnen.

De eerste voorbereidingen zijn getroffen voor het natuurlijke schoolplein dat dit voorjaar op het grote plein zal komen. Er is flink gesnoeid en kort na de carnavalsvakantie zal ook het noodgebouw worden verwijderd zodat we op die plek een panna kooitje kunnen plaatsen voor de voetballiefhebbers. Voor wie geïnteresseerd is hangt er in het koffie huis op het whiteboard een plattegrond van het ontwerp en foto’s van hoe het er ongeveer uit gaat zien.

De midden- en bovenbouw is nu druk aan het toetsen op de nieuwe laptops die er gekomen zijn. De opbrengsten van die toetsen worden in de rapportbesprekingen meegenomen.

Na het rapport ontvangt u via Isy een uitnodiging voor de gesprekken die op 21 en 22 februari staan gepland.

26992500_1507034046079133_7985558536800539603_n

Nieuws van het hoofdkwartier

Als school kijken we terug op een prachtig 2017. Er is veel bereikt en veel gebeurd. Een paar hoogtepunten zijn het noemen waard.

We zijn gestart met Hanesmoesjes 2.0 zoals u die in de mail ontvangt of misschien wel op deze site bekijkt. Dankzij een paar zeer behulpzame ouders krijgt deze iedere 2 of 3 weken weer vorm. We hebben een nieuwe administratrice, Claudia. Zij is iedere dinsdag op school en doet daar, bijna onzichtbaar, heel veel om alles op rolletjes te laten lopen. Ook zij speelt een rol bij het vormgeven bij de nieuwe Hanesmoesjes.

Nout Planken, de “Boomaap” heeft een deel van het kleine plein omgetoverd tot een natuurbelevingspad dat speciaal is bedoeld voor de onderbouw en de peuters van Mamma Zebra. Na de zomervakantie mochten wij Sabine Maskikit verwelkomen op school. Zij is voor 3 dagen extra ingezet als stamgroepleider voor hulp waar dat nodig is.

Een viertal stamgroepouders is het initiatief gestart om met een ouderraad te beginnen. Drie extra ouders hebben zich al bij hen aangesloten. Als team zijn we natuurlijk superblij met hun creatieve ideeën en hulp!

De kinderen hebben mooie projecten gedraaid, spannende uitstapjes gemaakt, veel onderzocht en ontdekt en natuurlijk heel veel geleerd.

Ik heb lang niet alles genoemd want Hanevoet is een dynamische leergemeenschap, altijd in ontwikkeling. Met dat gevoel gaan we 2018 in.

Ik wens alle ouders, kinderen en collega’s via deze weg mooie feestdagen en een goed begin van dat nieuwe jaar!

http://www.dreamstime.com/stock-photos-happy-new-year-hand-writing-chalk-blackboard-vintage-concept-image47653063

Nieuws van het hoofdkwartier

 

Dankzij een groep hulpvaardige ouders is de school weer snel omgetoverd van Sinterklaas- in kerstsfeer. Vanaf komende maandag zullen de kinderen bij binnenkomst ook verwelkomd worden door sfeerverlichting, kerstmuziek en een brandend haardje op het digibord.

En dan gaan we alweer aan de laatste 2 weken voor de kerstvakantie beginnen. Op donderdag 21 december verwelkomen wij alle kinderen om 16.30 uur voor een kerstdiner in de klas. Tijdens dit feest zijn alle ouders welkom in het vlooientheater voor een glühwein of chocomel met een kerstkransje en een gezellig praatje met andere ouders. De vrijdag erna start om 11.45 uur de kerstvakantie.

 

Dit jaar zijn wij gestart met subsidie van de gemeente Eindhoven voor wetenschap-en techniekonderwijs. We hebben ons verdiept in het aanbod, wat past bij onze visie en op de inrichting van een technieklokaal. Nu zijn we op zoek naar ouders of opa’s en oma’s die het leuk vinden om met een klein groepje kinderen samen in het lokaal te werken. Er zijn compleet ingerichte pakketten met handleiding, je hoeft dus zelf helemaal niet technisch te zijn. Hoe meer mensen wij vinden, hoe vaker de kinderen in het lokaal aan de slag kunnen!

 

Jenaplan in de praktijk

Het leren vragen zo te stellen dat je er onderzoek aan kunt doen is ingebouwd in het programma van onze school, van onder- tot en met bovenbouw  Hier komt een soort ‘leerlijn’ in beeld. Vragen stellen en op zoek gaan naar antwoorden begint bij de kleuters en gaat door tot en met de bovenbouw. Onze school probeert zich daarbij niet van de wijs te laten brengen door voortgezet onderwijs en (soms) de inspectie. Het lijkt wel alsof kinderen in de bovenbouw minder vragen hebben, maar dat kan ook liggen aan de leerstofdruk die gevoeld wordt.  Dat is jammer want juist een onderzoekende houding en beheersing van de bijbehorende vaardigheden zijn in onze tijd – ook in VO-scholen – belangrijker dan ooit!

techniek

Nieuws van het Hoofdkwartier

Hanevoet is weer helemaal in de Sinterklaassfeer! Wat ziet dat er allemaal gezellig uit. De troon van de Sint staat al klaar op het podium, er zijn al schoenen gezet en het Sinterklaasjournaal is soms wel heel spannend. Elke en Joyce hebben hun eigen Sinterklaasjournaal gemaakt met behulp van een nieuwe aanwinst op techniekgebied: het “greenscreen”. Op dat groene scherm kunnen we alle mogelijke achtergronden voor filmpjes tevoorschijn toveren.

Klik maar eens op de foto hiernaast om het filmpje te bekijken.

Tegelijkertijd zijn we volop bezig met Talententijd. Met het thema Sinterklaas kunnen de kinderen zich natuurlijk fijn creatief uitleven. Er wordt ouderwets geknutseld, maar ook dansjes geleerd, pepernotenklei gemaakt, gefilmd, geschilderd en nog veel meer fijne activiteiten.

 Jenaplan in de praktijk

Bij Jenaplan pas om kinderen veel te betrekken bij alle processen die er op een school lopen. Zo zal er op 16 maart een open dag zijn speciaal ook voor de ouders van onze kinderen. De kinderen zullen dan hun eigen ouders laten beleven, voelen en zien hoe zij hier op school leren en wat er allemaal belangrijk is op school.

Zet het dus vast in de agenda;

16 maart van 16.00 tot 18.30 uur.

Meer informatie volgt nog!

Nog een link naar het filmpje over de microbits voor bij het stukje van De Coole Cactussen.

https://youtu.be/WpGlvjWWBjA

23622208_1441980255917846_1117597484631877423_n

Schoolschaatsen vrijdag 17 november

Het was weer een geweldig evenement afgelopen vrijdag. Meer dan 1300 basisschoolkinderen hadden zich aangemeld voor het rijden van de 20 of 40 minutenrit.  En van Hanevoet waren er liefst 32 sportievelingen die zich aangemeld hadden.  Er waren er zelfs een paar die zo enthousiast waren dat één rit niet genoeg was en al om 17.30 u. klaar stonden om het ijs op te gaan. Ook Heleen was als begeleider bij beide ritten van de partij. Fijn ook om te zien hoe allen aangemoedigd en gesteund werden door ouders , opa’s en oma’s. Doordat er meerdere Saltoscholen aanwezig waren, was het niet altijd even gemakkelijk de kinderen van onze school  voorbij te zien komen. Als ze langzaam langs gleden was het nog wel te doen, maar ja er waren genoeg ervaren rijders die in een oogwenk voorbij flitsten. Misschien toch maar iets bedenken voor volgend jaar om ons te onderscheiden van de rest. De eerste keer van het jaar op het ijs viel voor enkele kinderen niet mee; een medaille, een banaan en wat drinken was dan ook een welkome afsluiting van een mooie avond. Nou ja voor een groep ging de avond gewoon verder. Deze haastte zich naar de binnenhal om te gaan discoschaatsen. Iedereen die aanwezig was: bedankt dat jullie er weer een gezellige boel van gemaakt hebben. Tot volgend jaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nieuws van het Hoofdkwartier

Op Hanevoet wordt er door de kinderen heel veel geleerd. Dat ook het team altijd veel nieuwe dingen leert is misschien wat minder bekend. Waar zijn de stamgroepleiders dan nu mee bezig? Dit schooljaar zijn we gestart met scholing over cultuuronderwijs.
Wij stellen ons vragen als: Hoe leren kinderen creatief denken en dit denken om te zetten in vaardigheden? Hoe stimuleren wij de kinderen om zelf te bedenken wat zij willen leren en hoe zij iets willen maken? We leren om nog meer inhoud te geven aan de workshops van Talententijd en om onze eigen talenten daar meer bij in te zetten.

Dit jaar gaan wij ook als team aan de slag met taalonderwijs. We gaan leren om dit meer te koppelen aan de thema’s waarmee we werken en nog meer te werken vanuit doelen en leerlijnen en daarna hier activiteiten aan te koppelen. Dan zijn er ook stamgroepleiders die zelf keuzes maken over wat zij willen leren.

Dit jaar zijn er bovenbouwcollega’s die zich verder gaan verdiepen in meer- en hoogbegaafdheid en de stamgroepleiders van de onderbouw gaan een curus “kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong” doen. Vorige week is een grote groep collega’s naar een cursus over werken met het Smart board geweest en in de loop van dit schooljaar komen daar nog meer workshops en cursussen bij.

Op Hanevoet vinden zij dan ook: Een mens is nooit klaar met leren!

Jenaplan in de praktijk

We zijn dit schooljaar weer begonnen met de kinderraad. In de kinderraad bespreken we wat er in de groepen leeft en wat de kinderen belangrijk vinden. Als er dingen zijn die de kinderen op school anders willen gaan we ook bedenken hoe we dat dan kunnen realiseren en tegen welke problemen we aanlopen hierbij.

Het is weer een gezellige club dit jaar!

Voor de Coole Kikkers is dit Yara, voor de Wijsneuzen Jajay, voor de Haantjes Tian, voor de Yojo’s Kane, voor de Badeenden Guusje en voor de Coole Cactussen Niels.

Kinderraad

Nieuws van het hoofdkwartier

De laatste challenge van de kick off SALTO gezond in beweging is ook achter de rug. De manifestatie op 5 oktober (ja, tegelijk met de staking) en de Eindhoven Marathon stonden ook in het teken hiervan.

Inmiddels is de Kinderboekenweek met het thema griezelen van start gegaan, zijn de oriëntatiegesprekken met ouders geweest en staat de herfstvakantie voor de deur. De weersvoorspellingen zijn goed dus de kinderen kunnen nog lekker in de buitenlucht spelen.

Daarna volgt een drukke periode met creatieve workshops (Talententijd), Sinterklaas en Kerst.

Jenaplan in de praktijk

Op een Jenaplanschool worden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te dragen voor hun handelen en leren. De behoefte aan beweging, zelfstandig bezig zijn, samen zijn en leiding wordt vormgegeven in vier basisactiviteiten: gesprek, spel, werk en viering. Deze vormen de leidraad voor de planning van een dag, week en een heel schooljaar. Het dagelijks leven van ieder mens heeft deze activiteiten ook in zich. Een ritmische afwisseling geeft duidelijkheid en rust en zorgt voor evenwicht tussen de geestelijke en lichamelijke activiteiten, waarbij voor activiteiten met zowel het hoofd, hart en de handen ruimte is.

Nieuws van het hoofdkwartier 

https://youtu.be/g3qk0yBfGfM

We zijn fijn gestart!

Het was even spannend die eerste maandagochtend. Zullen alle juffen en Joop er wel zijn?

Na een muzikale warming up door Ronald kwamen ze dan toch op het nippertje aan. Gelukkig, de school kon weer van start! Na 3 weken is iedereen ook alweer helemaal gewend in de nieuwe stamgroep.

De middenbouw en de onderbouw zijn al met ontmoetingsdag geweest in Waalre, de schoolfotograaf is geweest en we zijn begonnen met de uitdagingen die nu, voorafgaand aan de grote kick off van SALTO gezond in beweging krijgen toegestuurd (zie volgend nieuwsbericht). Deze week was het “planking”. Er is goed geoefend en Ronald heeft de tijden genoteerd. Deze challenge kwam van niemand minder dan Pieter van den Hoogeband. Volgende week krijgen we een uitdaging van de burgemeester van Eindhoven.

Onderdeel van deze kick off is dat zoveel mogelijk kinderen van de 22 SALTOscholen mee gaan doen aan de city marathon op 8 oktober. Heeft uw kind zich al ingeschreven? Het kan nog!

Dan zijn wij ons ook nog aan het voorbereiden op de kinderboekenweek volgende maand. Het thema is Griezelen! Genoeg te doen dus weer op Hanevoet.

Jenaplan in de praktijk

 Wij zijn een school waar ouders een belangrijke rol spelen. Waar ouders zelfs het verschil maken. Dat is misschien een opmerkelijke uitspraak voor een school.

Je wordt als ouder uitgenodigd om de school in komen, op allerlei verschillende manieren. Neem zoiets kleins als het naar school brengen van je kind: je hoeft niet op het schoolplein te blijven staan, kom gewoon even mee de klas in. Ga mee met de vele uitjes van de stamgroepen – zoals naar de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek of help de kinderen van de (kleuter-)stamgroepen bij de kookactiviteiten in de keuken.

Je mening doet er dus toe. We creëren volop gelegenheid om je mening kenbaar te maken. Je wordt uitgenodigd om met andere ouders en directie te praten en te laten weten wat je vindt. Ook de drempel om het team aan te spreken is laag, bijvoorbeeld bij het brengen en halen van je kind. Daarmee bepaal jij mede waaraan aandacht geschonken wordt.

U heeft er vast al eens over gehoord: SALTO Gezond in Beweging!

Het initiatief om naast kwalitatief goed onderwijs, actief bij te dragen aan de bewustwording van leerlingen ten aanzien van het belang van voldoende beweging en een gezonde levensstijl.

Een van de pijlers hiervan het inzetten van gymdocenten in het bewegingsonderwijs.
SALTO heeft hiervoor een samenwerking gezocht met Fontys Sporthogeschool (FSH).
Naast de al aanwezige drie vakdocenten in eigen dienst en de combinatiefunctionarissen van Sportformule Eindhoven, heeft SALTO acht net afgestudeerde en getalenteerde docenten Lichamelijke Opvoeding aangesteld die vanaf november de groepen drie tot en met acht één uur per week gym zullen gaan geven.
Daarnaast worden er op de meeste SALTOscholen vier eerstejaars stagiairs geplaatst die de docenten zullen assisteren.
De net aangestelde vakleerkrachten begeleiden deze stagiairs onder extra supervisie van vak-experts van Fontys Sporthogeschool.

SALTO wil op alle scholen toewerken naar het behalen van het vignet ‘De Gezonde school’ met de deelcertificaten Bewegen en Voeding. Daarvoor zijn er op alle SALTO-scholen inspirerende initiatieven gestart zoals het EU-schoolfruitprogramma, het Nationaal Ontbijt en smaak- en kooklessen. Scholen worden daarbij ondersteund door de GGD Eindhoven.