Steden en Staten talententijd

Het afgelopen blok van geschiedenis was Steden en Staten. Nadat we de lessen hadden afgerond hebben we de kinderen gevraagd waarover ze nog meer wilden weten. Daar kwam uit dat ze meer wilden weten over de kleding, hoe de mensen woonden en hoe de strafwerktuigen eruit zagen.

Hiermee zijn we tijdens de talententijd in de bovenbouw aan de slag gegaan.

Er werd druk gezaagd, getimmerd, genaaid, gekleid enz.

Op de foto’s een impressie….

De Bovenbouw

Ontmoetingsdag van de Badeenden

Op 19 september zijn de badeenden op ontmoetingsdag geweest. Het was een heerlijke dag, met mooi weer. We hebben gevoetbald, hutten gebouwd, het weerwolvenspel gedaan en nog veel meer! Ook hebben we de geschiedenislessen nagespeeld. De tijd van jagers en verzamelaars en boeren. We hebben van de maiskolven die er in het bos lagen de mais afgehaald, de korrels geplet en soep gemaakt, de eikels hebben we ook als geld gebruikt. Van boomschors hebben we etensbakjes gemaakt. Planten en bramen gezocht voor het eten. Het was erg leuk om te doen!

’s Avonds deden we natuurlijk het douane spel. Eerst moesten wij smokkelen en daarna waren wij de douane, dat was super leuk!

We hebben samen een superdag gehad.

Verkeersexamen groep 7

In april hebben de kinderen van groep 7 het theorie examen van verkeer gedaan. Afgelopen woensdag was het praktijkexamen. Hiervoor rijden ze een route van ongeveer 6 km door een deel van Eindhoven. Deze route is door de gemeente uitgezet en bevat een aantal pittige verkeerssituaties. Op de route staan controleposten om te kijken of de kinderen de route goed en veilig rijden. Deze controleposten worden door ouders van de diverse scholen uit de wijk bemand.

Zonder hen is het onmogelijk het examen af te nemen bij de kinderen. We zijn dan ook heel erg blij met alle ouders die ons hebben geholpen!

Nogmaals dank hiervoor!

Hanevoet mag trots zijn op de 7e jaars. Ze hebben namelijk allemaal hun theorie en praktijkexamen behaald. Op bijgaande foto het bewijs.

Gefeliciteerd allemaal!!!

 

FullSizeRender

Unicef

De boven bouw is begonnen met een actie voor Unicef

Het heet Unicef Kid Power

Er kwamen mensen van Unicef die de bovenbouwkinderen  vertelden over arme landen.

de boven bouwkinderen gaan helpen om voedsel te geven aan deze arme landen.

De bovenbouw heeft een stappenteller gekregen,  je moet zo veel mogelijk bewegen daardoor krijg je punten en verdien je pindapasta. In pindapasta zitten de belangrijkste voedingstoffen die mensen nodig hebben.

Unicef geeft ook de ouders in arme landen uitleg over de belangrijkste voedingsstoffen in voedsel die de kinderen nodig hebben. Zodat er steeds meer mensen gezond eten en kunnen overleven.

We zijn met dit project bezig tot eind maart.

 

unicef

Pepernoten bakken bij de Badeenden

We hebben op dinsdag 29 november met de klas pepernoten gebakken.

We mochten allemaal een ingrediënt in de kom doen en de laatste mocht kneden. Daarna ging Michelle het deeg verdelen en mochten we de pepernoten maken. En daarna gingen ze in de oven. We deden het in vier groepjes het was heel erg leuk. We kregen hulp van Tamara de moeder van Sascha en Michelle onze stagiaire. De pepernoten moesten eerst nog af koelen, daarom kregen we ze de volgende dag mee naar huis.

Groetjes Gizem en Lise

 

recept-koemelkvrije-pepernoten

Hoi hoi!

Ik ben Michelle en ik loop sinds 26 september stage in groep 6/7/8 bij de badeenden! Ik vind het tot nu toe superleuk in de klas heb ook erg veel zin in dit jaar hier op school. Ik zal me even verder voorstellen: ik ben 21 jaar, woon bij mijn ouders in Eindhoven en heb een aantal oppasadresjes om wat bij te verdienen. Verder vind ik het ook leuk om te wandklimmen en in de zomer te surfen.

Ik zit zelf op de PABO in Helmond en zit daar in het 3e leerjaar. Het eerste half jaar van dit leerjaar blijf ik stage lopen in groep 6/7/8 maar het tweede half jaar zal ik gaan stagelopen bij de kleuters. Ik kom standaard elke dinsdag stage lopen en kom ook nog een aantal keer een hele week stage lopen. Zoals ik al zei heb ik er veel zin in dit jaar en misschien zie ik jullie nog wel in de klas!

Groetjes Michelle

 

michelle