Angelique Baeten

angelique.baeten@salto-eindhoven.nl

Werkdagen: flexibel

 

Mijn naam is Angelique Baeten en ik werk al vele jaren met passie in het onderwijs.

Lang geleden ben ik gestart als enthousiaste leerkracht op een openbare basisschool en heb ik alle groepen voor mijn neus gehad. Om mijn kennis te verbreden heb ik remedial teaching gestudeerd en ben ik op Speciaal Basisonderwijs terecht gekomen. Daar kreeg ik al snel de vraag of ik ambulant begeleider wilde worden. Daarvoor mocht ik dan nog een opleiding doen: de Masteropleiding School Video Interactie Begeleiding.  Zo ging ik van leerlingbegeleiding naar het begeleiden van leerkrachten om hun kennis en vaardigheden te vergroten.
Deze prachtige en leerzame ervaringen kan ik in mijn huidige functie als intern begeleider bij BS Hanevoet goed gebruiken.

Mijn visie is, dat leerkrachten echt het verschil kunnen maken als zij gaan voor hun eigenlijke doel. En dat is zorg dragen voor goed onderwijs, waarin kinderen gelukkig zijn en de kans krijgen om zich op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen.
Mijn doel is dan ook om actief bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving, waarin kinderen lekker kunnen leren. Hierin wil ik leerkrachten coachen en begeleiden, want voor mij is het vak van leerkracht het mooiste beroep van de wereld!

Ik zie ouders als de ervaringsdeskundige van hun kind en nodig hen uit om bij vragen over hun kind eerst bij de leerkracht te rade te gaan, maar mijn deur staat ook altijd open voor advies of een luisterend oor.
Samen zorgen we voor een fijne schooltijd voor uw kind op BS Hanevoet!